2011. január 14., péntek

Szürke egérből jelenség?

A titok igazából ennyi: Felvállalni önmagunkat teljes mértékben, a kinézetünkben is. Önmagunkat adni, azt amilyenek belül vagyunk, belül rendben lenni, és békében lenni önmagunkkal. Ha ki merjük fejezni azt, ahogy érezzük magunkat és fel merjük húzni azt a ruhát, ékszert, stb., ami kifejez minket, akkor őszinték voltunk magunkhoz és kiálltunk magunk mellett. Ennyi a titok. Így lesz egy szürke egérből, aki elbújt a világ elől, mert képtelen volt szeretni magát, egy jelenség, egy egyén, akit a világ észrevesz. ;)

2011. január 12., szerda

Az elfogadásról

Szeretni valakit úgy, hogy el tudd fogadni, hogy ő teljesen szabad, hogy ő dönt az életéről. Elengedni a kezét, hagyni felnőni, hogy maga megtapasztalja, hogy milyen a szárnyalás, amikor végre önmagát éli meg és nem függ más szeretetétől. Szeretni valakit úgy, hogy el tudod fogadni, hogy talán örökre kitáncol az életedből és mégis megélni a teljes belső békét, mert tudod, hogy ez a történet már nem rólad szól, hanem róla. Ő már nem hiánypótló, ő valami sokkal több. Amikor már meg tudod adni azt a szeretetet, amire neki szüksége van és nem vársz már visszajelzést, mert tisztában vagy már azzal, hogy mi az ami mind a kettőtöknek a legjobb. Amikor már tudsz bölcsen szeretni – önmagáért, önmagadért, csak úgy – szabadon. És tudod, hogy nem dől össze a világ, amikor ő végre megtalálja a saját boldogságát és elmegy. Hiszen ezt akartad – elengedni… A szeretetben ugyanis nem létezik kényszer.

2011. január 11., kedd

Hamupipőke vagy hercegnő?

A belső szépség, ragyogás, öröm és boldogság sokkal erősebb és sokkal jobban kivetül a világra mint az, amikor a legdrágább kencék, smink, stb. van rajtam és egy nagyon exkluzív ruha. A külső emelheti az önbizalmunkat, szépíthet rajtunk, de az hat ami belül van. Ezért tud egy hamupipőke sokkal szebb lenni mit egy hercegnő, mert a belső szépsége által egyszerűen hercegnővé válik.

2011. január 4., kedd

A nők ereje

Amikor néhány nő összejön és megosztja egymással élettapasztalatát egy mély megértés és gyógyulás veheti kezdetét. Ismerjük a másik tapasztalatát, szinte átérezzük és támaszt nyújtunk egymásnak a nehéz időkben. Mindenkinek megvan a maga története és mindegyik történetben magunkra ismerhetünk. Ismerjük a fájdalmat, a mélységeket, de az örömöt és a szárnyalást is. Amikor megnyílunk egymás felé az őszinteségünk, a szeretetünk régi idők sebeit képes begyógyítani, csupán azáltal hogy együtt vagyunk és figyelünk egymásra.
Talán a fiatalabbaknak se árt néha találkozni idősebb nőkkel, mert az élettapasztalat és bölcsesség, amivel ők már rendelkeznek tiszteletre méltó és sokat tudnánk segíteni egymásnak, ha mindkét fél elég nyílt és elfogadó. Minden egyes tapasztalat egy kincs, melyet nem szabad hagyni kárba veszni, hanem megosztani azokkal, akiknek pont erre a tudásra van szükségük.

2011. január 3., hétfő

Teljesség versus függőség

Egy nőnek mindig jól esik a férfiak csodálata, bókja. De amikor az egész élete erről szól, hogy minél szebb legyen, hogy minél több férfit tudjon meghódítani, az egy belső hiányra, űrre utal. A férfiak által, az ő csodálatukkal, szerelmükkel, szexuális energiájukkal pótolja a benne levő szeretetlenséget, akár önbizalomhiányt. Nem tudja abbahagyni, sőt egyre több férfi kell, egyre több szex, mert azt hiszi, ha kívánatos, akkor ér valamit, ezzel kompenzálja az önértékelését. A külvilágtól várja az elismerést, neki akar megfelelni, tőle függ, minden egyes férfitől függ, a szextől függ, a szerelemtől függ. Pedig, ha megtalálja a belső teljességét és szépségét, akkor ezt fogja kisugározni, azt, hogy ő rendben van önmagával és így erre automatikusan fognak reagálni a férfiak. És aki így tesz, az őszinte a társával és az elejétől kezdve megmondja, hogy mi akar, hogy nyílt kártyákkal játszanak. A nő többé nem függ a férfi szerelmétől, hiszen minden megvan benne is, amire vágyik és ami teljes mértékben kielégíti, és ez önmaga, a saját maga iránti szeretete, hogy azzal foglalkozik, amit szeret és a világ, amelyben él, teljesen rendben van körülötte, mert a saját belső világa is rendben van. Ő választja meg a számára méltó társat, akivel megosztják egymással szerelmüket vagy szexuális energiájukat egy magasabb szintre emelve azt. Amikor egy nő teljesnek érzi magát, akkor azon is képes túllépni, ha egy férfi nem úgy reagál rá, ahogy szeretné, azaz nem rabolja az energiáját, illetve nem vonz be alacsonyabb rezgésű energiákat, amik lehúzzák őt.

2011. január 2., vasárnap

Kristályok a nőiség tükrében IV.

Óceánachát

Életerő, megújulás, remény, regenerálódás, a korlátlan lehetőségek bőségének tudata, tetterő, találékonyság, az élet javítása. Segíti a pihentető alvást, erősíti az immunrendszert, méregtelenít és salaktalanít, pozitívvá, oldottá tesz. Segít pajzsmirigyproblémákon, allergián, fertőzéseken, gyulladásokon, cisztákon, miómákon, daganatokon. Jótékony hatással van a bőrre. Növeli a termékenységet.

Peridot

Függetlenség, megtisztulás. Megszünteti a haragot, indulatokat, és a bűntudatot. Segít a megbocsátásban és a hibák beismerésében. Segít a bőrproblémákon, gombás fertőzésekben, segíti a méregtelenítést és az anyagcserét.

Prehnit

Kitűnő a túlsúly megszüntetésére.

Rodokrozit

Aktivitás, élénkség, szerelem, szexualitás, elragadtatás. A szerelem és a szív köve. Több elégedettséget és őszinte szeretetet, szerelmet ajándékoz. A rodokrozit megszabadít a depressziótól, a gátlásoktól és a kisebbrendűségi érzéstől. Új barátok, új smink, más frizura és kihívóbb stílus, ez rövid idővel a rodokrozit használatát követően megvalósul. A kisgyermekeket megóvja a félelmektől, a hallucinációktól és a dadogástól. Kedélyjavító hatású, segít az idegkimerültségben. Serkenti az ivarmirigyek működését. Enyhíti a migrént és az altesti panaszokat. Folyamatos alkalmazása legfeljebb 1-2 hétig ajánlott. Magas vérnyomás esetén nem szabad használni!

Rózsakvarc

A rózsakvarcot az ókor óta a szerelem és a szív köveként tisztelték. Hozzá kapcsolódik a szívélyesség, szeretet, együttérzés, közvetlenség, érzékenység, megérzések, érzékiség, romantika. Tudatosítja bennünk saját igényeinket. Nemcsak a hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja, hanem erősíti a szépérzékünket. A rózsakvarc vezeti azokat az embereket is, akik a partneri kapcsolatukban elidegenedtek, s segít egy új síkon újra együtt lenni. Segít begyógyítani a sebeket, amelyeket a szívünkben az embertársaink durvasága okozott. Harmonizálja és megvédi a gyermeki lelket a sérülésektől. A rózsakvarc által jobban fenntartható az összetartozás érzése a partner és a környezet iránt. Kielégítőbb és boldogítóbb szexualitást ajándékoz, az érzelmeket és a testiséget egyensúlyban tartja. Növeli az érzékenységet, az empátiát, a romantikát. Csillapítja a kedélyeket, támogatja a közvetlenséget, segítőkészséget és a harmonikus együttélést. A rózsakvarc erősíti a szívet, keringést, nemi szerveket, fokozza a nő termékenységét, segít szexuális nehézségeken. A bőrt lággyá és selymessé teszi.

Rubin

A szerelem és az élet erejét, a tiszta szeretetet testesíti meg. Növeli a lelki és testi potenciált. A rubin a tartós szerelem és hűség bizonyítéka. A rubinon keresztül elérhetővé válik, hogy az emberek és a partnerünk ugyanolyan őszinték legyenek hozzánk, mint mi hozzájuk. Segít bátran, kreatívan és koncentrálva keresztülvinni azt, amit tulajdonképpen akarunk. A visszafogottabb férfiakat vakmerőbbé és ösztönösebbé teszi. A rubin fiatalos életerőt ajándékoz. Támogatja az életörömöt, a szenvedélyt, az erényt és a bátorságot. Erőt, dinamikát, vitalitást hoz, ösztönzi az aktívabb szexualitást. Javítja a látást, segít menstruációs panaszoknál, támogatja az anyagcserét, erősíti az idegeket és a csecsemőmirigyet. Segít gyermekbetegségeknél, súlyproblémáknál, leukémiánál és lépbetegségnél. Erősíti a vérellátást és a nemi szerveket.

Smaragd

A smaragd az állandóság és a szeretet köve, mely több hűséggel ajándékozza meg a partnerkapcsolatot. A smaragd viselőjénél belső egyensúlyt és jobb kiegyensúlyozottságot eredményez. A bőr kinézetére nagyon erős fiatalító hatása van és viselőjét elégedettséghez és több életörömhöz segíti hozzá. Széles látókört és művészi inspirációt biztosít. A jóság, szépség és igazság utáni törekvést testesíti meg. A smaragd különösen a gyerekek és szüleik közötti kölcsönös kapcsolatot erősíti. A generációs különbségek ellenére több kölcsönös megértést hoz. A nyak környékén viselve erős békítő ereje van a barátság, partnerkapcsolat és a család terén. A smaragd aktiválja az öngyógyulási erőket, fiatalít és regenerál. Gyermekbetegségeknél és szempanaszoknál jótékony hatása van.

Sólyomszem

A sólyomszem egyetértést kölcsönöz a házasságban és több fiatalossághoz, egészséghez segít hozzá. A sólyomszem megóv a munkahelyi szexuális zaklatásoktól.

Szerpentin

Béke, önrendelkezés, védelem. Idegesség, stressz és szexualitással kapcsolatos nehézségek megoldására alkalmas kő. Segít a görcsön, menstruációs panaszon, migrénen.

Thulit / zoisit

Életerő, vágy, érzékiség, lelki beteljesedés. Örömmé teszi a szexualitást. Növeli a termékenységet és a potenciált, gyógyítja a here, a petefészek és a nemi szervek betegségeit. Fáradtság, gyengeség és kimerültség esetén segíti a regenerálódást.